Nyhetsbrev 2018-10-20

LÖRDAG 27 OKTOBER: KÄRNVAPENFÖRBUD NU!

 

Hej kärnkraftsmotståndare!

 

INSPIRERANDE ÅRSMÖTE

Årsmötet den 26 september blev ett lyft för VmKs fortsatta arbete! Det var god uppslutning och det kom många bra idéer för vårt fortsatta arbete. Kärnkraften fortsätter att vara farlig, dyr och onödig och måste bort. Världens kärnvapen likaså. Styrelsen har samma sammansättning som förra verksamhetsåret. Flera aktiviteter för hösten beslutades, se nedan. Dessutom bildades en aktionsgrupp som vill spåna kring och genomföra kreativa aktioner för att sätta fingret på kritiska frågor när det gäller kärnkraft. Gruppen har haft sin första träff, men alla som vill kan vara med – maila kontakt@varmlandmotkarnkraft.se, eller ring Ingrid Ranke tel: 070 236 48 34.

 

SVERIGE MÅSTE SKRIVA UNDER FN-KONVENTIONEN MOT KÄRNVAPEN!

LÖRDAG DEN 27 OKTOBER

finns Värmland mot Kärnkraft på plats vid korsningen Tingvallagatan/Västra Torggatan – vid Frödingstatyn – i Karlstad mellan kl 12 och 14. Vi kräver att Sverige ska skriva under och stå bakom konventionen för förbud mot kärnvapen. Kom dit, var med, kom förbi och prata, ta en fika.

Sverige har drivit på utformandet av konventionen – nu tvekar man om att underteckna, vilket är inkonsekvent och oacceptabelt. ICAN (där VmK är med) fick Nobels fredspris förra året för sin kamp för en kärnvapenfri värld. I samband med FN-dagen den 24 oktober genomförs ljusmanifestationer på flera platser i Sverige för ett kärnvapenförbud. Läs gärna mer: http://ljusvakan.se/nyheter.html

 

FILM TORSDAG DEN 15 NOVEMBER

Torsdag den 15 november kl 19 visar Bo Levin sin film ”Kärnkraft – himmel och helvete” i filmsalen på Gjuteriet (Studiefrämjandet, Verkstadsgatan 1) i Karlstad.

Bo Levin, journalist från Värmland, har gjort flera reportageresor i Tjernobyl och Fukushima. När olyckor är aktuella får vi mycket information, men vad händer sen? Se filmen och var med och samtala efteråt! Givetvis gratis.

 

*Läs nyehtsbrevet i sin helhet Här*

Inläggsförfattare: Adam