FÖRENINGEN VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT FYLLER TIO ÅR!

kontakt@varmlandmotkarnkraft.se

www.varmlandmotkarnkraft.se

www.facebook.com/groups/fkrkd/

Bankgiro: 136-8695

2021-08-20

Hej kärnkraftsmotståndare,

VmK fyller 10 år och det vill vi fira!

I september 2011, några månader efter kärnkraftsolyckan i Fukushima, bildade vi Föreningen Värmland mot Kärnkraft och nu har det hunnit gå tio år! Under denna tid har vi organiserat manifestationer, utställningar, föreläsningar och gjort inlägg i debatten. Detta måste förstås firas!

VMKs TIONDE ÅRSMÖTE

Torsdag den 23e september kl 18:00

Studiefrämjandet, rum 216, Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, Karlstad

Som vanligt räknar vi med att snabbt klara av årsmötesförhandlingarna. Därefter fikar vi, smörgås för den hungrige och tårta för att fira, medan vi sammanfattar allt vi gjort under de tio år som gått – vilket är en hel del. Och hur kärnkraftens roll har förändrats under denna tid. Kanske är vi droppen som urholkar stenen. Kanske är vi tuvan som välter hela kärnkraftslasset. I vilket fall är vi ett envist strå i tuvan. Varmt välkommen, även du som (ännu) inte är medlem!

LÖRDAG DEN 9 OKTOBER

Fortsätter vi med en coronaanpassad ”födelsedagsfest” på stan (Karlstad). Den förbereds nu och det blir mer info i nästa Nyhetsbrev.

KÄRNKRAFTSSEMINARIET NU PÅ YOUTUBE

Ta chansen att uppdatera dina kunskaper hemma i soffan! Seminariet ingick i den digitala Almedalsveckan i början av juli, och om du missade det då finns det nu på youtube.

1. Kärnkraftens och alternativens framtid. Tomas Kåberger, professor i fysik, tidigare chef för Energimyndigheten, ordf. i Japan renewable energy foundation,m m.

2. Har alla glömt kärnkraftens ”osannolika” risker? Lars Broman, fd docent i kärnfysik.

3. Kärnavfallet – ett globalt problem för dagen och all framtid. Johan Swahn, MKG – miljörörelsens kärnavfallsgranskning.

4. Drömmen om små söta och billiga atomreaktorer. Wolfgang Ranke, fysiker, VmK.

5. Kärnkraften och dess siamesiska tvilling, kärnvapen. Maj Wechselmann, dokumentärfilmare Seminariet kan ses här: https://youtu.be/G0PpL5NfOYY.

BLI MEDLEM I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT!

Kärnkraften är ett politiskt slagträ just nu. Vi vill vara den kärnkraftskritiska och sakliga rösten i Värmland.  Vår motkraft finns i fyra riksdagspartier som slentrianmässigt accepterar eller aktivt driver på för nya kärnkraftverk. Vi hoppas du som ännu inte är medlem vill bli det.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala

till föreningens bankgiro, glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till;

kontakt@varmlandmotkarnkraft.se.

Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande för att förhindra att vi skapar en miljöskuld som vi lägger på kommande generationer, i form av dyr och farlig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Vill du inte ha nyhetsbrevet, skriv ett mejl, så tar vi bort dig från listan.

Sommar- och solhälsningar

Styrelsen

Liv Jofjell ordf. tel. 073-569 44 55.

Adam Maxe, Fredrik Högfeldt, Gunilla Wetter, Helga Braathen och Ingrid Ranke.

Läs Nyhetsbrevet i PDF-Format här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2021/08/Nyhetsbrev-2021-08-20.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.