GOTT NYTT ÅR 2020!

Hej kärnkraftsmotståndare,

VmK önskar alla medlemmar och sympatisörer ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2020!
Ett år då vi hoppas att det ska framstå ännu tydligare att kärnkraften inte är någon lösning för varken klimat eller elförsörjning, eftersom den är och förblir farlig, dyr och onödig. Idag kan vi också glädja oss åt att Ringhals 2 äntligen stängs efter att ha gått på dispens med genomrostad bottenplåt i mer än ett års tid.

M OCH KD HAR NU BRUTIT MED ENERGIÖVERENSKOMMELSEN

Eftersom Moderaterna och Kristdemokraterna nu har hoppat av Energiöverenskommelsen från 2016 och går ut stort med att propagera för mer kärnkraft, finns det fortsatt mycket att göra för miljöorganisationer, inklusive Värmland mot Kärnkraft, liksom för alla förnuftiga människor. Lyckligtvis finns det många förnuftiga och kunniga människor i vårt land. En av dessa är Anders Wijkman, en av initiativtagarna till Energiöverenskommelsen och tidigare bl a riksdagsledamot för moderaterna och EU-parlamentariker för kristdemokraterna. På DN debatt den 2 december skriver han initierat om att det är fullt möjligt att uppnå 100% förnybar el och att satsningar på sol- och vindkraft ger mer för pengarna än om man satsar på kärnkraft;

https://www.dn.se/debatt/repliker/varfor-skriver-inte-m-l-och-kd-ett-ord-om-vindkraftens-utveckling/

GÖR SKILLNAD – SKRIV TILL ENERGIMINISTERN!

Greenpeace uppmuntrar alla att skriva till energiminister Anders Ygeman. Man uppmanar Ygeman att sätta ned foten och sluta diskutera förlegad teknik med kärnkraftsoptimister utan fokusera på lösningarna för den omställning energisektorn behöver gå igenom. Ett personligt brev är runt 20 gånger så effektivt som identiska brev. På den här länken hittar du en förlaga som du kan ändra så att den blir personlig;

https://signby.me/se/sta-emot-karnkraftspopulismen-ygeman

ENGAGERA DIG I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT

Vi är den kärnkraftskritiska rösten från Värmland. Vi behöver fler som hjälps åt och hörs, när kärnkraftsförespråkarna försöker försena den omställning som är nödvändig för att hejda klimatförändringarna.

Nytt år innebär också att det är dags att förnya ditt medlemskap, eller att ta steget och bli ny medlem om du inte är det.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro, glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se.

Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande och ett stöd för en framtid utan dyr, farlig och onödig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2020/01/Nyhetsbrev-2019-12-30.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.