Manifestation mot kärnkraft på Soltorget i Karlstad

2014-03-15

För tre år sedan, den 11 mars 2011, skedde jordbävningen i Japan med efterföljande Tsunami och reaktorhaveri i kärnkraftverket Fukushima Daiichi. Fortfarande pågår katastrofen med fatala humanitära och ekonomiska konsekvenser. Jordbävningar kan vi inte undvika, men vi kan undvika konsekvensen att stora områden blir radioaktivt kontaminerade – om vi slutar använda kärnkraft som energikälla!

En så stor tsunami var oförutsedd, men oförutsedda händelser sker överallt, även i Sverige. Svenska kärnkraftreaktorer är på intet sätt säkrare än japanska. Och fortfarande är frågan om kärnavfallet inte löst någonstans i världen.

Sverige har utomordentligt goda förutsättningar att ställa om från kärnkraft till förnybar energi i form av främst, sol, vind och biomassa. Det går – om vi bara vill!

Starka krafter vill öppna för nya kärnkraftverk i Sverige. Vi måste motverka detta NU!

Föreningen Värmland mot Kärnkraft i samarbete med Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, Ung Vänster, Grön Ungdom, Fältbiologerna, Vänsterns Studentförbund m.fl. anordnar därför en MANIFESTATION för att stoppa kärnkraften, i Sverige och i världen. Kom och delta och visa ditt stöd!

I år är det valår. Vad står egentligen i partiernas partiprogram vad det gäller kärnkraft? Och vad tänker politikerna göra för att uppfylla sina partiprogram? Kom och lyssna och bli uppdaterad!

Dessutom:
Sketch och satir – Gratis kaffeservering – ”Ät upp ett kärnkraftverk” – händelser med jordenSalt – Informationsmaterial (böcker, broschyrer m.m. om kärnkraft och förnybar energi) – Blå Björk spelar trummor – m.m.

För hela programmet se här

Sprid detta till dina kontakter, vänner och bekanta! Meningen med en manifestation är att visa att man är många som tycker en sak. Kom talrikt!

Inläggsförfattare: Bernhard