Nyhetsbrev 2017-07-12

KEDJEREAKTION GENOM BELGIEN, NEDERLÄNDERNA OCH TYSKLAND!

Hej kärnkraftsmotståndare!
Vi hoppas att alla nu får många tillfällen att njuta av den svenska sommaren. Vi kan också glädja oss åt att Oskarshamn 1 nu stänger för gott efter 45 års drift.Tre reaktorer till följer före 2020.

50 000 I PROTEST MOT BELGISKT KÄRNKRAFTVERK

I belgiska Tihange finns tre problematiska reaktorer, varav den äldsta har varit i drift i 42 år. Trots att de uppvisar hundratals små sprickor i reaktortanken och döms ut av expertis, får de fortsätta. Även den tyska regeringen har krävt stängning av oro för vad en olycka skulle kunna orsaka i näraliggande tättbefolkade områden. Den 25 juni ordnade 50 000 deltagare en 9 mil lång sammanhållen människokedja genom Belgien, Nederländerna och Tyskland för att kräva avstängning. Aktionen kallades lämpligt nog ”Kedjereaktion”. Klicka på länken till bifogat filmklipp, det talas franska, men mest talar bilderna och man förstår att det var roligt mitt i allvaret! https://www.youtube.com/watch?


CLIMATE-CAMP I GÖTEBORG DEN 3 – 7 AUGUSTI

Kärnkraften hör ihop med hela energifrågan, som hör ihop med klimatet. Planerna att bygga en fossilgasterminal i Göteborg är inte ett framgångsrecept för planeten. Därför vill VmK informera om att det kommer att äga rum ett spännande klimatläger i Göteborg i augusti. Där kommer att erbjudas föredrag, workshops, filmvisningar, musik, konst, naturexkursioner m m. Lägret avslutas med en manifestation. All information hittar du på:

http://www.fossilgasfallan.se/

Läs Mer

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.