Nyhetsbrev 2019-02-03

Hej kärnkraftsmotståndare,

VI PÅMINNER OM TRÄFF PÅ GJUTERIET I KARLSTAD

TISDAG DEN 5 FEBRUARI KL 18. RUM 234

Träffa trevliga människor, samtala om kärnkraft, klimat och miljö och vad man kan göra tillsammans. Varför är det viktigt att fortsätta bevaka kärnkraften? Kom med dina tankar om hur vi kan gestalta årets Fukushimadag som vi planerar att genomföra i mindre skala den 9 mars. Vad kan vi gemensamt göra för att påverka opinionen i Värmland? VMK bjuder på fika. Välkommen.

BEGRAV KÄRNKRAFTEN. FÖR ALLTID.

”Låter kärnkraft och energi dötrist i dina öron? Nå, det handlar om ditt liv, dina skattepengar, naturen du älskar, urfolksrättigheter och barnbarn du vill ge en planet som inte är i totalt kaos. I länken från Naturskyddsföreningen får du snabbkoll på kärnkraften, så att du kan fäktas med politiker, tjafsa med släktingar, diskutera med kompisar – och sprida kunskap om en av Sveriges viktigaste samhällsfrågor.” https://www.naturskyddsforeningen.se/karnkraft

NYHETER

Det finns statistik på att det planeras och byggs mycket ny kärnkraft i världen. I verkligheten är det lite si och så med den saken. Ett nytt exempel är den japanska koncernen Hitachi som just har stoppat planerna på två reaktorer i brittiska Wales. Hittills investerade 24 miljarder kr går förlorade. Orsaken? Den brittiska regeringen hade gått med på att finansiera två tredjedelar av projektet. Resterande tredjedel skulle bekostas av privata investerare. Men eftersom det inte gick att finna några som var beredda att ta risken, har nu projektet stoppats. Bra att veta.

FÖRNYA DITT MEDLEMSKAP I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT

Den kärnkraftskritiska rösten från Värmland behövs. Vi hoppas att du som tidigare medlem vill förnya ditt medlemskap. Och att du som inte tidigare varit medlem, nu vill bli det.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro, glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren – och skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se, om du är ny medlem. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande och ett stöd för en framtid utan dyr, farlig och onödig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

 Solhälsningar

Se hela meddelande i sin helhet här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2019/02/Nyhetsbrev-2019-02-03.pdf


Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.