Nyhetsbrev 2020-02-13

Hej kärnkraftsmotståndare,

På årsdagen i mars kommer vi att hedra minnet av Fukushimakatastrofen som skedde 2011. Det kommer att ske i form av någon utåtriktad aktivitet på stan, preliminärt datum är fredag den 13 mars.

VÄLKOMMEN ATT VARA MED OCH PLANERA ÅRETS FUKUSHIMA-AKTIVITETER

Gjuteriet (Studiefrämjandet,Verkstadsgatan 1, Karlstad, bakom Nöjesfabriken)

Onsdag 26 februari kl 19, Obrända biblioteket – bakom caféet.

Alla är välkomna. VmK bjuder på fika med smörgås.

INGEN KOMMER ATT SAKNA RINGHALS

Försöken från SD, M, KD och L att stoppa stängningen av Ringhals 1 och 2 misslyckades, men det hängde på en enda röst i riksdagen. Detta visar hur viktigt det är att vi fortsätter att stärka opinionen som vill avskaffa kärnkraften. VMKs medlem Lars Thunberg gjorde en förtjänstfull insats i detta sammanhang med en debattartikel i NWT. Här är länken, fortfarande lika aktuell;

Replik: Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta

Utvecklingen av förnybar energi är vår bästa bundsförvant. Det blåsiga vädret i januari har gjort att vindkraften tidvis har skapat negativa elpriser, inte bara i Sverige.

Stängningen av de båda gamla reaktorerna kommer inte att påverka varken tillgången på el eller elpriset. Vindkraften har redan nu ersatt de båda reaktorerna. Det sägs ofta att kärnkraft behövs för att ersätta kol och olja, som egentligen omedelbart måste bort för att hejda klimatkrisen. Men det var Tysklands beslut att sätta ett slutdatum för sin kärnkraft som blev startskottet till den tekniska utvecklingen av förnybar energi som vi kan se nu. Den hade förmodligen dröjt många tiotals år annars. Förnybar energi har under tiden ekonomiskt konkurrerat ut kärnkraft och blev 2019 till och ned billigare än driften av befintliga kolkraftverk.
Kolföretagen i världen ropar efter subventioner eller går i konkurs, förnybar energi byggs billigare, decentraliserade och ofta av mindre företag. Och det är där jobben finns!

STOPPA FINSK-RYSK KÄRNKRAFT I BOTTENVIKEN

Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken är outtröttligt i sin kamp för att stoppa ryska Rosatoms kärnkraftsplaner i Bottenviken. De har uppvaktat politiker på alla nivåer, ordnat möten, debatterat. Nu är 22 svenska norrlandskommuner med och kräver att kärnkraftsplanerna ska skrotas. Rosatom är även ansvarigt för de ryska kärnvapnen och är känt för att vara korrumperat. Inte särskilt pålitligt att ha som granne, tycker allt fler;

Insändare: Oansvarigt att bygga kärnkraft på andra sidan Bottenviken

ENGAGERA DIG I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT

Vi är den kärnkraftskritiska rösten från Värmland. Vi behöver fler som hjälps åt och hörs, när kärnkraftsförespråkarna försöker försena den omställning som är nödvändig för att hejda klimatförändringarna.

Tack alla som har förnyat medlemskapet och vi hoppas att du vill att ta steget och bli ny medlem om du inte är det.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro, glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande och ett stöd för en framtid utan dyr, farlig och onödig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Läs nyhetsbrevet i sin helhet, här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2020/02/Nyhetsbrev-2020-02-13.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.