Nyhetsbrev 2023-05-27

NEJ TILL KÄRNKRAFT PÅ TORGET I KARLSTAD LÖRDAG DEN 3 JUNI

kontakt@varmlandmotkarnkraft.se
www.varmlandmotkarnkraft.se
www.facebook.com/groups/fkrkd/
Bankgiro
136-8695
Swish 123 630 61 79

2023-05-27

Hej kärnkraftsmotståndare,

NEJ TILL KÄRNKRAFT PÅ TORGET I KARLSTAD
LÖRDAG DEN 3 JUNI, KLOCKAN 11 – 14.

Regeringen går oförtrutet vidare med sina planer på ny kärnkraft lite här och där i Sverige. Kom och delta i samtalet om energi och kärnkraft, ta en fika, samla argument inför sommarens samtal med familj och vänner!

GÅ INTE I KÄRNKRAFTSFÄLLAN!

Utställning på Stadsbiblioteket i Kristinehamn

fredag 2 juni till fredag 30 juni

Satsar vi på kärnkraft har vi den på halsen i 100 000 år, varav 99 940 utan elproduktion!

Efter Karlstad och Sunne visas nu utställningen i Kristinehamn. Öppettider Vardagar 10 – 17.
Lördag och söndag stängt under sommaren.

MINSKAD PRODUKTION I NYA REAKTORN

Den nystartade, 14 år försenade, kärnkraftsreaktorn i Olkiluoto, Finland, hade bara hunnit vara igång en månad när den måste dra ner på produktionen. El från sol och vind var så billig, att kärnkraften skulle ha fått betala för att få leverera el. Man kan ju fundera på vad detta kommer att innebära för framtiden!

https://svenska.yle.fi/a/7-10034589?fbclid=

SÄKERHETSBRISTER PÅ RINGHALS

Strålsäkerhetsmyndigheten har presenterat sin säkerhetsgenomgång av Ringhals. Ringhals får sänkt betyg till ”acceptabel”, dvs steget från underkänt. Enligt rapporten så har bristerna i säkerhetsarbetet ökat under en längre tid. Samtidigt som rapporten presenteras byter regeringen ut generaldirektören för Strålsäkerhetsmyndigheten för att signalera att man vill ha en chef med ”positivare syn på kärnkraft”.
En som är villig att snabba på tillståndsbeslut för att bygga nytt. Nu är ju myndighetens uppdrag att främst av allt skydda befolkningen mot skadlig strålning, och man kan fråga sig vad det betyder för uppdraget – ska den nya generaldirektören prioritera snabbhet före säkerhet, eller vad menar regeringen?

https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/press/nyheter/2023/stralsakerheten-vid-karnkraftverket-ringhals-ab-far-sankt-betyg/

GLÖM INTE ATT FÖRNYA DITT MEDLEMSKAP – ELLER BLI MEDLEM!

Var med i motståndet mot kärnkraft! Det som för några år sedan verkade otänkbart är nu verklighet. Sverige har en regering som tycks beredd att driva igenom ny kärnkraft till varje pris.
Därför behövs en lokal sammanslutning som Värmland mot Kärnkraft mer än någonsin. Föreningen är politiskt och religiöst obunden och enas uteslutande kring kravet på att Sverige bör lämna kärnkraften för en äkta klimatomställning baserad på förnybar energi och långsiktig hållbarhet. Vi som lever nu har ett ansvar för vad vi lämnar över till kommande generationer.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr.

Betala till föreningens bankgiro 136-8695, eller Swish 123 630 61 79.
Glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se.

Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande för att förhindra att vi skapar en miljöskuld som vi lägger på kommande generationer, i form av dyr och farlig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Vill du inte ha nyhetsbrevet, skriv ett mejl, så tar vi bort dig från listan.

Solhälsningar

Styrelsen
Liv Jofjell ordf. tel. 073-569 44 55.
Adam Maxe, Fredrik Högfeldt, Gunilla Wetter, Helga Braathen och Ingrid Ranke.

Läs nyhetsbrevet i PDF-format här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2023/05/Nyhetsbrev-2023-05-27.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.