Nyhetsbrev & Årsmöte 2023-09-15

Hej kärnkraftsmotståndare,

Välkommen till Nyhetsbrevet alla ni som skrev upp er på torget i Karlstad lördagen den 2 september. Det var många medlemmar som samarbetade för att få allt att funka och många som kom förbi och diskuterade, många berättade att de var glada över att se solflaggorna och att de var hoppfulla över att det inte verkar bli någon medvind för kärnkraften trots regeringens alla utfästelser. Vill du vara med i föreningens arbete? Varje insats, stor eller liten är betydelsefull. Närmaste aktivitet är föreningens årsmöte. Även du som (ännu) inte är medlem är välkommen att delta. Den formella delen brukar klaras av snabbt – och ingen kommer att riskera övertalningsförsök för att bli styrelsemedlem. Sedan fikar vi och samtalar om läget på kärnkraftsfronten och hur vi tycker att föreningen Värmland mot Kärnkraft ska agera framöver. Motståndet mot kärnkraft behöver dig och dina idéer!

ÅRSMÖTE LÖRDAG DEN 23 SEPTEMBER KL 14.
PÅ GJUTERIET (Studiefrämjandet) Verkstadsgatan 1, KARLSTAD.

(Bakom Nöjesfabriken) Rum 234. Eftersom det är utanför Studiefrämjandets eller Caféets öppettider kan ytterdörren vara låst – ring då 070 215 93 01, så öppnar vi.

SVTs POLITIKBYRÅN DISKUTERAR KÄRNKRAFTSKAOSET

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari presenterade nyligen på en presskonferens regeringens planer på att det ska byggas tio nya kärnreaktorer i Sverige. Några dagar senare kom en dementi. Vad var det som hände och varför är den sortens utfästelser helt tagna ur luften? Vem vill investera många många miljarder i kärnkraft, ett åtagande som sträcker sig bortåt 100 år och löper stor risk att bli förbisprunget av billigare och bättre teknik under tiden? Titta på detta sevärda och ganska roliga inslag från programmet Politikbyrån på SVT play:

https://www.svtplay.se/video/8qPdgmZ/politikbyran/karnkraftskaoset

JÄTTEBRA LÄSLISTA FÖR DEN VETGIRIGE

Vill du få mer kunskap och argument? Då kan vi rekommendera en sajt som samlar artiklar, rapporter och debattinlägg som handlar om en hållbar energiomställning. En av dessa listor har rubriken ”Kärnkraften hänger inte med” med nyttigt material om varför kärnkraft inte är ett realistiskt alternativ. Man kan kan även ta del av aktuellt material om andra delar av den energiomställning som är på gång. Allt samlat på ett ställe och mycket pedagogiskt. Titta in så får du se!

GLÖM INTE ATT FÖRNYA DITT MEDLEMSKAP – ELLER BLI MEDLEM!

Var med i motståndet mot kärnkraft! Det som för några år sedan verkade otänkbart är nu verklighet. Sverige har en regering som tycks beredd att driva igenom ny kärnkraft till varje pris.

Därför behövs en lokal sammanslutning som Värmland mot Kärnkraft mer än någonsin. Föreningen är politiskt och religiöst obunden och enas uteslutande kring kravet på att Sverige bör lämna kärnkraften för en äkta klimatomställning baserad på förnybar energi och långsiktig hållbarhet. Vi som lever nu har ett ansvar för vad vi lämnar över till kommande generationer.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro 136-8695, eller Swish 123 630 61 79. Glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande för att förhindra att vi skapar en miljöskuld som vi lägger på kommande generationer, i form av dyr och farlig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Vill du inte ha nyhetsbrevet, skriv ett mejl, så tar vi bort dig från listan.

Solhälsningar
Styrelsen;
Liv Jofjell ordf. tel. 073-569 44 55.
Adam Maxe, Fredrik Högfeldt, Gunilla Wetter, Helga Braathen och Ingrid Ranke.

Läs Nyhetsbrevet i PDF-format;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2023/09/Nyhetsbrev-2023-09-15.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.