Nyhetsbrev Mars 2020

FUKUSHIMA 9 ÅR. FREDAG 13 MARS KL 15 – 17 I KARLSTAD

Värmland mot Kärnkraft

kontakt@varmlandmotkarnkraft.se
www.varmlandmotkarnkraft.se 
www.facebook.com/groups/fkrkd/

Bankgiro 136-8695
2020-03-11

KÄRNKRAFTEN ÄR INTE KLIMATNEUTRAL!

Fredag den 13 mars kl 15 – 17 manifesterar Värmland mot Kärnkraft vid Stora Torget, korsningen Tingvallagatan – Västra Torggatan. Kom ta en fika och ta tillfället i akt att prata kärnkraft, klimat och framtid!

Kärnkraft förs nu fram av många som en klimatneutral energikälla. I sådana beräkningar förringas CO2-utsläppen från uranbrytning, upparbetning, transporter och slutförvar. De som vill ha mer kärnkraft ”glömmer” att det tar i genomsnitt 11 år att bygga ett nytt kärnkraftverk och att man under tiden måste tillgripa andra energikällor. Dessutom ”glömmer” man, att skulle en svår olycka med stora radioaktiva utsläpp hända i ett land i Europa, skulle omedelbart alla andra kärnkraftverk stängas, för kortare eller längre tid, så som man gjorde i Japan.

EN KÄRNKRAFTSOLYCKA ÄR ALDRIG FÖRBI

9 år efter tsunamin och kärnkraftshaveriet i Fukushima fortsätter olyckan i Japan.

Den radioaktiva härden är fortfarande för het för att man ska kunna komma nära ens med en robot. Gigantiska behållare med kontaminerat kylvatten fyller kvadratkilometer efter kvadratkilometer och nu talar man om att släppa ut det i havet eftersom det inte längre finns plats. Vad detta betyder för fisk- och djurliv och för människorna längs kusterna är obekant. Japanska skattebetalare har hittills betalat kring 4 000 miljarder kr för olyckan; för sanering, ersättning till drabbade och inte minst för att bygga upp ersättning för förlorad energikapacitet.

ENGAGERA DIG I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT

Vi är den kärnkraftskritiska rösten från Värmland. Vi behöver fler som hjälps åt och hörs, när kärnkraftsförespråkarna försöker försena den omställning som är nödvändig för att hejda klimatförändringarna.

Tack alla som har förnyat medlemskapet och vi hoppas att du vill ta steget och bli ny medlem om du inte är det.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro, glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande och ett stöd för en framtid utan dyr, farlig och onödig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Solhälsningar,

Styrelsen
Liv Jofjell ordf. tel. 073-569 44 55.
Adam Maxe, Gunilla Wetter, Helga Braathen och Ingrid Ranke.

Läs Nyhetsbrevet i PDF-format här;
https://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2020/03/Nyhetsbrev-Mars-2020.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.