LÖRDAG 9 MARS KL 12 MANIFESTERAR VI I KARLSTAD

kontakt@varmlandmotkarnkraft.se
www.varmlandmotkarnkraft.se
www.facebook.com/groups/fkrkd/

Bankgiro 136-8695, Swish 123 630 61 79

2024-03-04

FARLIG, DYR OCH ONÖDIGINGEN NY KÄRNKRAFT I SVERIGE!
Manifestation på 13-årsdagen av kärnkraftsolyckan i Fukushima
vid Frödingstatyn, Tingvallagatan/Västra Torggatan, Karlstad

Kärnkraftskatastrofen i Fukushima i mars 2011 gav upphov till att några engagerade personer grundade Föreningen Värmland mot Kärnkraft. Sedan dess har vi varje år vid den här tiden manifesterat på torget i Karlstad, för att påminna om kärnkraftens eviga risker. Nu har det gått 13 år.

Kostnaderna för saneringen i Fukushima är uppe i ofattbara 7 000 miljarder kr. Fortfarande kan inte ens en robot komma nära den smälta härden, så ingen vet hur det står till där. Radioaktivt kylvatten pumpas nu ut i havet när man inte vet vart man annars ska göra av det. Inget land och ingen regering klarar av att hantera en kärnkraftsolycka. Staten – alltså vi – står för de kostnader som då skulle uppstå. Haveriet i Fukushima ledde till nya säkerhetsföreskrifter som gjorde all kärnkraft, gammal som ny, mycket dyrare. Om säkerheten blivit bättre vet vi inte förrän den prövas i nästa oförutsedda händelse. Ändå vill vår nuvarande regering bygga ny kärnkraft som måste stöttas med ca 5 miljarder kr om året – för varje reaktor – under hela livslängden!

Diskussion och fika. Välkommen!

FÖRNYA DITT MEDLEMSKAP – ELLER BLI NY MEDLEM I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT!

Nytt år – ny medlemsavgift – men den är densamma som tidigare.

Nu är det verkligen dags att steppa upp motståndet mot kärnkraft! Sverige har en regering som tycks beredd att offra klimatmål, förnybar energi och ekonomi för att driva igenom ny kärnkraft till varje pris.

Därför behövs en lokal sammanslutning som Värmland mot Kärnkraft mer än någonsin. Föreningen är politiskt och religiöst obunden och enas uteslutande kring kravet på att Sverige bör lämna kärnkraften för en äkta klimatomställning baserad på förnybar energi och långsiktig hållbarhet. Vår första prioritering är att ingen ny kärnkraft ska få byggas. Vi som lever nu har ett ansvar för vad vi lämnar över till kommande generationer.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro 136-8695, eller Swish 123 630 61 79. Glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande för att förhindra att vi skapar en miljöskuld som vi lägger på kommande generationer, i form av dyr och farlig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Vill du inte ha nyhetsbrevet, skriv ett mejl, så tar vi bort dig från listan.

Solhälsningar
Styrelsen
Liv Jofjell ordf. tel. 073-569 44 55.

Adam Maxe, Anders Grahn, Asso Zand, Britta Lödén, Fredrik Högfeldt, Helga Braathen och Ingrid Ranke.

Vill du läsa nyhetsbrevet i PDF-format? Klicka här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2024/03/Nyhetsbrev-2024-03-04.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.