Årsmöte 2018

ÅRSMÖTE

Onsdag den 26 september
kl 18:00 i rum 215 på Studiefrämjandet,
Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, bakom Nöjesfabriken, i Karlstad


Värmland mot Kärnkraft har varit Värmlands kärnkraftskritiska röst och även en av Sveriges mest engagerade kärnkraftskritiska röster. Vi har drivit informationskampanjer, bjudit hit kända talare och inte minst haft en lång rad minnesvärda torgmöten där Atomkraft-Nej-tack-flaggan vajade.

Vi har vind i seglen: kärnkraften håller på att avveckla sig själv i och med att förnybar energi blir allt billigare. Vilken härlig utveckling! Samtidigt är avfallsproblemet inte löst och förblir en gigantisk börda på framtida generationer. Finland vill bygga ny kärnkraft med hjälp av ryska investerare.
Våra svenska reaktorer är gamla och borde redan ha avvecklats, om allt gått enligt den ursprungliga planen. Istället lappas och lagas de (liksom de andra reaktorerna i Europa) med säkerhetsrisker som följd. En garanterat säker kärnkraft har ännu ingen byggt. Trots detta finns det politiska partier i Sverige som fortfarande går ut och propagerar för mer kärnkraft!

Att VmK och och en stark anti-kärnkraftsrörelse fortfarande behövs är klart. Men: Aktiva medlemmar har fått andra fokusområden eller ändringar i sitt privatliv och hinner inte riktigt med. Det skulle behövas fler engagerade personer för att ge varandra ork och lust att fortsätta med kampanjarbetet. Finns ni någonstans? Eller ska föreningen måhända försättas i vila?

Behövs föreningen Värmland mot Kärnkraft, och i så fall vem eller vilka ska den bestå av? Vad kan/vill/orkar var och en? Vad ska göras? Välkommen till årsmötet och var med i samtalet om föreningens framtid. Ingen behöver vara rädd för att bli invald i en styrelse mot sin vilja! Årsmötesförhandlingarna kan vi klara av snabbt, sen kan vi prata om konkreta saker att göra. Vi bjuder på fika och smörgås.

Väl mött den 26 september!


Nyhetsbrevet i PDF-format
Verksamhetsberättelse 2017-2018

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.