SÖNDAG 24 MARS DISKUSSIONSTRÄFF PÅ GJUTERIET kl 14.

kontakt@varmlandmotkarnkraft.se
www.varmlandmotkarnkraft.se
www.facebook.com/groups/fkrkd/

Bankgiro 136-8695, Swish 123 630 61 79

2024-03-17

Hej,

Ursäkta, det blev fel i senaste Nyhetsbrevet. Där stod att nästa diskussionsträff skulle äga rum söndag
den 23 mars, ett datum som inte finns. Rätt ska vara söndag den 24 mars.

VARFÖR ÄR NY KÄRNKRAFT SÅ HIMLA DYR OCH VARFÖR ÄR DEN ETT HINDER FÖR DEN SNABBA KLIMATOMSTÄLLNING SOM ÄR ABSOLUT NÖDVÄNDIG?
VÄLKOMMEN TILL EN TRÄFF PÅ GJUTERIET SÖNDAG DEN 24 MARS KL 14:00

(Verkstadsgatan 1 bakom Nöjesfabriken, Karlstad)
Diskussion och fika. Välkommen!

VAD HÄNDER NÄR VmK STÅR PÅ TORGET?

I lördags den 9 mars stod VmK på torget i Karlstad för att påminna om kärnkraftsolyckan i Fukushima för 13 år sedan. Ett drygt tiotal medlemmar medverkade.
Vi började med att sätta upp tält, info- och kaffebord, flaggor och plakat. Innehållet på plakaten och våra flygblad hade diskuterats och beslutats på ett tidigare medlemsmöte. Vi lägger stor vikt vid och mycket tid på att det vi förmedlar ska vara aktuellt och vetenskapligt korrekt. En grupp medlemmar framförde en nydiktad satirisk sång, vi kan säkert få höra mer av dem.

De flesta går förbi, några tar emot ett flygblad eller läser på plakaten. Men en hel del stannar till och samtalar med oss. Samtalen leder ibland till att flera personer skriver upp sig för att få VmKs nyhetsbrev. Du som gjorde det senast är hjärtligt välkommen och vi hoppas att du får nytta av nyhetsbreven när du tar ställning i frågan om Sveriges framtida energi. Varmt välkommen också till diskussionsträffen ovan – vi fikar och pratar kravlöst om de frågor och tankar vi har.

Många har funderingar kring klimatomställning och kärnkraft, liksom kärnkraftens roll i tider av krig och kris. Vi sitter förstås inte inne med de perfekta svaren, men vi är ganska bra pålästa och kan avslöja många av de myter som råder kring kärnkraften. En som gjort detta är vår medlem Lars Thunberg som skrivit denna insändare i Värmlands Folkblad;

https://www.vf.se/2024/02/27/hur-planerbar-ar-egentligen-karnkraften-busch-62d32/

Nyheter

Vi frågar oss hur länge det är möjligt för regeringen att fortsätta tro på SMR, små modulära reaktorer, som ska vara säkra, billiga och snabba att bygga. Man har med övertygelse pekat på det amerikanska projektet NuScale som hittills kommit längst. Nu är det helt och hållet avbrutet för att ingen vill betala!

Läs Tomas Kåbergers artikel i Dagens Arena;

FÖRNYA DITT MEDLEMSKAP – ELLER BLI NY MEDLEM I VÄRMLAND MOT
KÄRNKRAFT!

Nytt år – ny medlemsavgift – men den är densamma som tidigare.
Nu är det verkligen dags att steppa upp motståndet mot kärnkraft! Sverige har en regering som tycks beredd att offra klimatmål, förnybar energi och ekonomi för att driva igenom ny kärnkraft till varje pris. Därför behövs en lokal sammanslutning som Värmland mot Kärnkraft mer än någonsin.

Föreningen är politiskt och religiöst obunden och enas uteslutande kring kravet på att Sverige bör lämna kärnkraften för en äkta klimatomställning baserad på förnybar energi och långsiktig hållbarhet. Vår första prioritering är att ingen ny kärnkraft ska få byggas. Vi som lever nu har ett ansvar för vad vi lämnar över till kommande generationer.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro 136-8695, eller Swish 123 630 61 79.
Glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem: skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande för att förhindra att vi skapar en miljöskuld som vi lägger på kommande generationer, i form av dyr och farlig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Vill du inte ha nyhetsbrevet, skriv ett mejl, så tar vi bort dig från listan.

Solhälsningar
Styrelsen
Liv Jofjell ordf. tel. 073-569 44 55.
Adam Maxe, Anders Grahn, Asso Zand, Britta Lödén, Fredrik Högfeldt, Helga Braathen och Ingrid Ranke.

Vill du läsa nyhetsbrevet i PDF-format? Klicka här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2024/03/Nyhetsbrev-2024-03-17.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.