Nyhetsbrev 2019-06-17

FIKATRÄFF MÅNDAG DEN 24 JUNI KL 17, BIBLIOTEKSCAFÉET

Hej Kärnkraftsmotståndare,

EU-valet är förbi, men det nyuppvaknade kravet på mer kärnkraft från vissa håll lär däremot inte upphöra.

VÄLKOMMEN TILL EN FIKATRÄFF MED VmK

MÅNDAG DEN 24 JUNI KL 17:00 PÅ BIBLIOTEKSCAFÉET
Västra Torggatan 26, KARLSTAD

Vi pratar om vilka argument som kan vara viktiga att föra fram för att visa på faror och risker med kärnkraft. Vad betyder det t ex att förespråkarna vill använda ordet ”fossilfri” i stället för ”förnybar” energi, för att ge kärnkraften en klimatvänlig profil? Varför duger inte kärnkraft som klimaträddare? Alla är varmt välkomna att vara med i samtalet.

KÄRNKRAFTEN INOM EU

Det märkligaste med den svenska kärnkraftsdebatt som drogs igång inför EU-valet var Moderaternas idé om att Sverige skulle gå i spetsen för ett stort EU-samarbete för mer kärnkraft i hela unionen. För de flesta länder där har kärnkraften blivit ett problem, som man snarast försöker bli av med om det går. Italien, Österrike och Litauen är länder som inte har några reaktorer i drift och genom folkomröstningar beslutat att inte heller ha några. Tyskland har en avvecklingsplan till 2022. Frankrike, Storbritannien och Finland försöker bygga nya, moderna reaktorer och dras nu med katastrofprojekt som aldrig blir färdiga och vars kostnader har fyrdubblats. Därtill börjar den största delen av Europas kärnreaktorer närma sig pensionsåldern, liksom för övrigt våra svenska. Läs gärna mer om detta i Liv Jofjells debattartikel i Värmlands Folkblad den 4 juni;

https://www.vf.se/2019/06/04/okunskap-eller-manipulation/

ENGAGERA DIG I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT

Vi vill fortsätta vara den kärnkraftskritiska rösten från Värmland. Vi behöver fler som hjälps åt och hörs, nu när kärnkraftsförespråkarna laddar!

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro, glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren – Om du är ny medlem – skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se, om du är ny medlem. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande och ett stöd för en framtid utan dyr, farlig och onödig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.