Nyhetsbrev 2019-08-28

Sverige måste skriva under avtalet mot kärnvapen

2019-08-28

Hej Kärnkraftsmotståndare,

EU-valet är sedan länge förbi, och därmed verkar också de nyvaknade rösterna för mer kärnkraft ha tystnat. Energiföretagen såg ingen anledning att hänga på, däremot gick det säkert för vissa partier att plocka en och annan politisk poäng. Ropen på kärnkraft är ett sätt att dölja att man inte har någon effektiv klimatpolitik. För VmK finns det all anledning att fortsätta att vara på bettet. Därför är du välkommen att delta i föreningens

ÅRSMÖTE

tisdag den 24 september kl 18 på Studiefrämjandet – Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, i Karlstad, bakom Nöjesfabriken.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar diskuterar vi läget när det gäller kärnkraft, energi och klimat och vad vi kan göra. Alla är välkomna. Vi bjuder på fika med smörgås.

SVERIGE MÅSTE SKRIVA UNDER AVTALET MOT KÄRNVAPEN

Med anledning av att det nu är 74 år sedan USA släppte sin atombomb över Hiroshima skriver Sveriges läkare mot kärnvapen på DN debatt den 6 augusti:

”Fast Sverige varit drivande när det gällde att utarbeta ett avtal mot kärnvapen i FN, har Sveriges regering valt att inte skriva under avtalet.

Orsaken till att den svenska regeringen inte vill skriva under är faktiskt inte tydlig. De skäl som anges i utredningen av avtalet som gjordes på regeringens beställning har vederlagts av de opartiska remissinstanserna. Kanske är den svenska försvarsindustrin nervös beträffande sitt samarbete med USA?

Men, ett kärnvapenkrig skulle påverka hela världen. Kärnvapenstaterna äger inte frågan. Det behövs ett avtal som drivs framåt av de kärnvapenfria staterna.

Sveriges regering bör, i enlighet med svensk tradition av arbete för en kärnvapenfri värld, skriva under avtalet. Mer än 80 procent av Sveriges folk stöder den uppfattningen. Vi bör inte låta andra länder eller vår försvarsindustri bestämma över oss.”

Artieln är tyvärr låst på DN.

Greenpeace uppmanar ihärdigt Sveriges regering att den ska underteckna avtalet. Skriv på om du inte gjort det tidigare:

https://www.greenpeace.org/archive-sweden/se/fred-och-nedrustning/forbudmotkarnvapen

ENGAGERA DIG I VÄRMLAND MOT KÄRNKRAFT

Vi vill fortsätta vara den kärnkraftskritiska rösten från Värmland. Vi behöver fler som hjälps åt och hörs, nu när kärnkraftsförespråkarna laddar! Följ med i Facebookgruppen ”Värmland mot kärnkraft”. Den uppdateras ständigt med aktuella artiklar om läget på kärnkraftsfronten.

Medlemskap i Föreningen Värmland mot Kärnkraft kostar 100 kr, för studerande 50 kr. Betala till föreningens bankgiro, glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan till mottagaren. Om du är ny medlem – skicka ett mejl med din adress och ditt telefonnummer till kontakt@varmlandmotkarnkraft.se. Ditt medlemskap är ett viktigt personligt ställningstagande och ett stöd för en framtid utan dyr, farlig och onödig kärnkraft.

Föreningen Värmland mot Kärnkraft följer regler för datasäkerhet och lämnar inte ut dina kontaktuppgifter till någon annan, vare sig företag, organisation eller privatperson.

Solhälsningar

Styrelsen

Liv Jofjell ordf. tel. 0554-21090
Adam Maxe, Gunilla Wetter, Helga Braathen, Ingrid Ranke

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här;
http://varmlandmotkarnkraft.se/wp-content/uploads/2019/08/Nyhetsbrev-2019-08-28.pdf

Inläggsförfattare: Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.